Lotus kijkt met gemengde gevoelens terug op de vrije trainingen in Spa. Romain Grosjean noteerde de zevende tijd van de dag, maar viel aan het eind stil op de baan. Pastor Maldonado ging in de eerste training van de baan.

Maldonado ging in de eerste vrije training op pad om een nieuwe achtervleugel te evalueren, maar spinde bij het uitkomen van Les Combes van de baan. De schade kon worden hersteld voor de tweede training en daarin noteerde de Venezolaan de vijftiende tijd, na ‘s ochtends nog als elfde te zijn geklasseerd. 

“Dit was niet de start van het weekend waarop ik had gehoopt”, zegt Maldonado. “Ik verloor de macht over het stuur en kon de auto helaas niet uit de bandenstapels houden. De monteurs hebben geweldig werk geleverd zodat ik in de tweede training weer de baan op kon. Maar helaas verstoorden ook daar rode vlaggen de sessie. Maar de auto heeft veel potentieel.”

Grosjean moest zijn auto in de eerste sessie weer afstaan aan Jolyon Palmer, die de opdracht had de nieuwe voorvleugel te testen. “Het was een productieve sessie”, zegt Palmer, die op de zeventiende plek eindigde. “De nieuwe voorvleugel voelde veelbelovend aan.”

In de tweede training nam Grosjean het werk weer over. “Mijn eerste runs waren niet geweldig, maar na een paar veranderingen aan de afstellingen ging het een stuk beter. Als we nog een beetje meer kunnen vinden, kan het een goed weekend voor ons worden.”