Jules Bianchi denk dat Marussia aankomend seizoen zijn eerste punten binnen kan halen. “We weten dat we een klein team zijn, maar dat is onze doelstelling aankomend seizoen”, vertelde de Fransman tegen nieuwssite Crash.net.

In de afgelopen vier seizoen kwam het team niet verder dan twee twaalfde plekken en waren de roodzwarte wagens vooral achteraan het veld te vinden. Bianchi gelooft dat het team nu eindelijk in de positie is om voor de punten te racen:  “We zijn realistisch, maar ons doel is punten scoren en we gaan er alles aan doen om vanaf Melbourne elke race in de positie te komen om dat te doen.”

Graeme Lowdon, sportief directeur van Marussia, sluit zich daarbij aan: “De afgelopen seizoenen hebben we geprobeerd om aansluiting te vinden bij de andere teams en ik denk niet dat het raar is dat we daar jaren aan kwijt zijn geraakt. Het is nooit onze strategie geweest om met langzame auto’s achteraan te rijden en te wachten op uitvallers, we willen zelf vooruit. Daarom proberen we constant  de auto te verbeteren ten opzichte van het jaar ervoor en ik hoop dat dat ook dit jaar is gelukt.”

Marussia kan in ieder geval bogen op een hoopvolle wintertest. Het Russische team arriveerde twee dagen te laat op het circuit van Jerez, maar kende eenmaal op de baan weinig problemen. Op de laatste testdag zette Bianchi zelfs een zesde tijd neer, waarmee hij Adrian Sutil, Nico Rosberg, Kamui Kobayashi, Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo achter zich liet.