World Series by Renault-coureur Jules Bianchi mocht vandaag weer eens aan de Formule 1 ruiken. De Ferrari-protegé reed vanochtend 26 ronden voor Force India.

Hij was ruim een seconde langzamer dan Paul di Resta. “Ik heb veel ronden gereden en dat was erg nuttig. Ik raak steeds meer aan de auto gewend”, aldus Bianchi. “Ik begon met een boel korte runs zodat het team testonderdelen kon analyseren. In de slotfase volgden een aantal lange runs.”

“Het was lastig om de limiet te vinden en ik was nog niet helemaal op mijn gemak vandaag. Betere rondetijden komen er dus nog aan. Het is altijd waardevol om in een raceweekend meters te maken. Hopelijk leert het team veel van de informatie.”

Nico Hülkenberg moest zijn auto ’s ochtends afstaan. ’s Middags was hij net geen seconde langzamer dan Di Resta. Net als Bianchi reed Hülkenberg 26 ronden. “Best een goede dag. Net als de rest konden wij geen informatie verzamelen over de lange runs. Buiten dat voelde ik mij op m’n gemak in de wagen en konden we de meeste afstellingspunten van ons schema afvinken.”

“In de slotfase ging ik nog even naar buiten op intermediates om een gevoel voor de regen te krijgen. De baan droogde echter heel snel op, dus veel wijzer ben ik niet geworden”, aldus Hülkenberg.

Di Resta kende een geslaagde dag en bekroonde dat met de zevende tijd in de tweede sessie. “Het belangrijkste van vandaag was om goede informatie te verzamelen over een aantal testonderdelen. Dat was de afgelopen weekenden, met de regen, geen gemakkelijke opgave. Vanmiddag regende het weer, maar nu konden we het meeste werk daarvoor al volbrengen.”

“Hierdoor hebben we bruikbare informatie voor de afstelling in huis. Ik heb op beide compounds gereden. Informatie over lange runs hebben we door de regen nog niet.”