Jeroen Bleekemolen ziet de overmacht van Max Verstappen nog wel even aanhouden. En de reden daarvoor, díe vertelt de coureur in de nieuwste aflevering van Paddockpraat, de podcast van FORMULE 1 Magazine. Ook zag hij Nyck de Vries potentie tonen in de AlphaTauri.

“Voor de andere teams is de voorsprong van Red Bull angstaanjagend. Een team moet de auto wel héél goed doorontwikkelen als ze erbij willen komen”, zegt Bleekemolen. En: “Max is ook slim met de strategie, denkt mee over hoe je het aanpakt. Zijn longruns vzijn ook zo ongelooflijk goed, daar maakt hij echt het verschil mee. Vijf of zes tienden sneller dan de rest, hij is enorm sterk.”

Bleekemolen keek ook met interesse naar de verrichtingen van Nyck de Vries. Hij ziet kansen op meer succes dan in Bahrein. “Er was eerst een lange trein van auto’s, maar op een gegeven moment kon hij even in vrij lucht rijden. Na Bottas was Nyck de snelste van het clubje. Die auto is dus niet ver weg van de punten. Maar het was gewoon geen lekker weekend.”

(Klik hier voor SpotifyiTunesGoogle podcast of YouTube)

Deze week verschijnt een nieuw nummer van FORMULE 1 Magazine. Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Zorgeloze kampioen: Max Verstappen domineert in de woestijn
  • Reportage: Fred Vasseur ontketent revolutie bij Ferrari
  • Nieuwkomer: bij AlphaTauri zijn ze heel blij met Nyck de Vries
  • Historie: waarom iedere coureur bij Lotus in de schaduw reed van Jim Clark
  • Preview GP Australië: Gianni Morbidelli blikt terug op zijn enige race voor Ferrari
  • De allermooiste foto’s van Peter van Egmond

En verder alles over de Grand Prix van Bahrein!