Voor Timo Glock zat de Grand Prix van Singapore er al snel op. In de openingsfase raakte Daniel Ricciardo hem en daarna was zijn wagen lastig te besturen. Gevolg was dat zijn race eindigde in de vangrail. Ondertussen ging het bij Jérôme d’Ambrosio stukken beter.

Glock had na afloop de pee in. “Heel jammer voor mij en het team om het weekend op deze manier te besluiten”, meende hij na afloop. “Ik startte redelijk goed maar verloor mijn plaats aan Jérôme omdat ik aan de buitenkant reed. Helaas raakte Ricciardo mij in de tweede sector aan de rechter achterkant van mijn auto. Vanaf dat moment stond mijn stuur niet meer recht.”

“Het werd toen een lastig verhaal. In alle bochten naar links was de auto nauwelijks te besturen. De slijtage aan de rechter achterkant was ook enorm. Daarna verloor ik uit het niets de controle toen ik remde. Hierdoor raakte ik de muur en was mijn ophanging kapot. Heel jammer want het team heeft keihard gewerkt. We focussen ons nu op de race in Japan.”

Volgens teambaas John Booth reed Jérôme d’Ambrosio zijn beste race van het jaar. Niet vreemd dus dat de Belg na afloop wel blij was met zijn achttiende plaats. “Ik ben redelijk blij met de race. Ik startte goed en reed de eerste twee ronden voluit. Daarna probeerde ik de banden te sparen omdat we mikten op twee pitstops.”

“Dat lukte goed, maar de laatste stint was erg lang en lastig. Ik kon wel gas geven maar wist dat de banden tot het einde mee moesten. Het ging deze race goed. Ik ben tevreden en we moeten dit blijven doen. Dit was absoluut mijn zwaarste race ooit maar reed ‘m zonder al te veel problemen uit.”

Booth was dus tevreden over de prestaties van de debutant. “We waren erg blij om te zien dat hij vocht met wagens die normaal een aantal seconden sneller dan ons zijn. Dit was mede dankzij onze goede strategie mogelijk. Ik weet zeker dat hij hier blij mee is en uitkijkt naar de resterende races van dit jaar.”