Van een officiële aankondiging van een deal is nog geen sprake, maar Williams-coureur Valtteri Bottas zou al een stoeltje hebben gepast bij Mercedes.

Volgens bronnen van de Italiaanse tak van Motorsport.com is Bottas nog voor Kerst bij Mercedes op fabrieksbezoek geweest in Brackley. De Fin zou er een stoeltje hebben gepast en kennis hebben gemaakt de engineers waar hij mee zal werken als de overstap inderdaad rondkomt.

Hoewel de switch van Bottas van Williams naar Mercedes publiekelijk dus nog definitief is, lijkt het erop dat het nog slechts een formaliteit betreft indien de berichten kloppen en het team achter de schermen inderdaad al met de coureur werkt.

Bottas geldt al geruime tijd als de gedoodverfde kandidaat om Nico Rosberg op te volgen nu deze na het winnen van de titel met pensioen is gegaan. De verwachting is dat Williams bij een vertrek van Bottas zijn voormalige teamgenoot Felipe Massa contracteert, ondanks dat ook hij met pensioen is gegaan.

De BBC berichtte vijf dagen voor Kerst al dat beide deals – die tussen Williams en Mercedes over de transfer van Bottas en die tussen Williams en Massa – zo goed als gedaan zouden zijn. Volgens de website van de Britse omroep zouden er na de Kerst alleen nog details te regelen zijn.

Is het meest gewilde zitje voor 2017 op de valreep van 2016 al gevuld?