*

Bottas hoopt op nieuwe en langere Mercedes-deal

Daan de Geus

Daan de Geus

18 mei 2018 11:46

Bottas hoopt op nieuwe en langere Mercedes-deal
Sutton Images

Valtteri Bottas zit nog niet serieus om de tafel met Mercedes om te spreken over een nieuw verdrag, maar hoopt wel dat er straks een deal uitkomt voor op z’n minst twee seizoenen.

Dat Bottas, die in 2017 als vervanger van Nico Rosberg naar het team kwam, op een langer verblijf bij de kampioensformatie hoopt, mag duidelijk zijn: “Ik zou graag voor de lange termijn bij dit team blijven, dat is mijn doel”, zegt hij tegen Autosport.

In september van 2017 verlengde Bottas met één seizoen bij Mercedes, maar de Fin zet nu in op een langer lopende deal: “Ik heb tot op heden altijd éénjarige overeenkomsten gehad, maar wil nu graag voor tenminste de komende twee jaar weten waar ik aan toe ben.”

Bottas, Mercedes’ head of communications Bradley Lord en teambaas Wolff.

Bottas en Mercedes-teambaas Toto Wolff – die voorheen ook nog eens zijn manager was – spreken veel met elkaar, maar hebben het nog niet concreet en serieus over 2019 en daarna gehad, zegt de 28-jarige coureur. “Daar vinden we het nog een beetje vroeg voor.”

Zolang hij goed blijft presteren – “zoals ik dit jaar volgens mij al heb gedaan” – moet het echter wel goed komen wat een langer verblijf bij Mercedes betreft, verwacht Bottas. Mocht Mercedes dan toch maar weer één jaar aanbieden, ‘dan hebben we wat te bespreken’, grapt hij.

Interesse van andere teams is voorlopig ook niet aan Bottas besteed. Teambaas Wolff kijkt op zijn beurt (nog) niet buiten ‘de Mercedes-familie’ – bestaande uit Bottas, teamgenoot Lewis Hamilton, Force India’s Esteban Ocon, en testrijders Pascal Wehrlein en George Russell.

Lees ook: Lastige seizoensstart Mercedes vertraagt onderhandelingen met Hamilton

Bottas heeft dit jaar al drie tweede plekken gepakt en staat derde in het WK.

Lees meer over

Bottas Lauda Mercedes

Gerelateerd