*

Lastige seizoensstart Mercedes vertraagt onderhandelingen met Hamilton

Daan de Geus

Daan de Geus

3 mei 2018 09:59

Lastige seizoensstart Mercedes vertraagt onderhandelingen met Hamilton
Sutton Images

Mercedes’ strubbelingen tijdens de seizoensstart hebben de onderhandelingen tussen het team en Lewis Hamilton tijdelijk op een laag pitje gezet. Dat vertelt teambaas Toto Wolff.

“We hebben er nu al een paar dagen en weken niet over gesproken, omdat we zo geconcentreerd zijn op het weer op de rails krijgen van de auto”, wordt Wolff geciteerd door Crash.net. De Oostenrijker doelt daarmee op de problemen die de W09 vooral lijkt te hebben om de banden goed in het juiste ‘raamwerk’ te krijgen. “Op het moment heeft dat prioriteit.”

Wolff en Hamilton.

Ondanks dat Mercedes wel eens beter uit de startblokken is gekomen, gaat Hamilton wel aan kop in het kampioenschap. Hij pakte, met enig geluk, in Azerbeidzjan zijn eerste zege van het jaar. De Engelsman staat nu op zeventig punten, Ferrari’s Sebastian Vettel, zijn naaste achtervolger, op 66.

Mercedes roept al sinds eind 2017 dat het verwacht dat Hamilton zijn eind 2018 aflopende contract snel verlengt. Ondanks dat het daar nog niet van is gekomen, is Wolff er nog altijd van overtuigd dat er spoedig een akkoord zal liggen. “We zitten op één lijn wat betreft we voor de toekomst van elkaar verwachten. Het is simpelweg zaak de tijd te vinden er met elkaar te voor zitten.”

Hamilton zelf heeft ook constant benadrukt door te willen gaan bij Mercedes, hetgeen het team en de coureur ook aan elkaar hebben uitgesproken. “En geen van ons is zo dat we zoiets zo duidelijk tegen elkaar zeggen en het dan vervolgens niet nakomen. Het is echt gewoon een kwestie van de puntjes op de ‘i’ zetten, en dan een handtekening.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes Wolff