Valtteri Bottas promoveert binnenkort waarschijnlijk bij Williams naar een racezitje. De Fin hoopt het van harte, want hij moet van zichzelf volgend jaar racen. “Het wordt anders steeds lastiger snel het goede ritme te vinden.”

Bottas, tweevoudig winnaar van de Masters in Zandvoort, is dit jaar reservecoureur bij Williams. Vooral in de tweede seizoenshelft mocht hij meerdere keren in de eerste vrije training rijden. Een promotie lijkt ophanden te zijn, iets waar de Fin naar snakt.

“Ik moét volgend jaar racen en dat wil ik doen in de Formule 1”, zegt hij tegen Autosport. “Ik moet gewoon vaker rijden. Dit jaar merkte ik al tijdens de tweede seizoenshelft dat ik, wanneer er flink wat tijd zat tussen twee sessies waarin ik mocht rijden, het lastig vond in mijn ritme te komen. Vooral op nieuwe circuits.”

“Ik moet dus vaker gaan racen want het wordt lastiger om bij te blijven en beter te worden. In de tweede helft van het jaar was het vaak het geval dat de banden alweer op waren als ik net in mijn ritme kwam.”

Bottas hoopt dat Williams genoeg heeft gezien om hem te promoveren. “Hopelijk zien ze dat ik het heel goed zal doen. Ik weet in ieder geval dat ik goed ga presteren als ik vaker mag rijden. Hopelijk weet het team dat ik nog veel beter kan worden dan nu”, aldus Bottas, die waarschijnlijk Bruno Senna opvolgt. De Braziliaan schijnt onderdak te zoeken bij Caterham of Force India.