*

Bottas maakt weinig indruk op teambazen

Linda van der Heide

Linda van der Heide

15 december 2017 08:28

Bottas maakt weinig indruk op teambazen
Mercedes

Ieder jaar vraagt het Engelse Autosport alle teambazen anoniem een toptien-lijstje te maken van de beste coureurs in 2017. En hoewel de winnaar weinig verrassend is, is er een opvallende hekkensluiter.

De teambazen dienen hun oordeel te baseren op alle 20 races van dit jaar en punten toe te kennen aan de coureurs volgens het bekende F1 puntensysteem (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1). Lewis Hamilton kwam weinig verrassend als winnaar uit de poll. Hij scoorde maar liefst 233 van de beschikbare 250 punten. Het is alweer de vierde keer op rij dat Hamilton het lijstje aanvoert.

Hopelijk gaat de nummer twee het hem volgend jaar moeilijk maken, want dat is namelijk onze eigen Max Verstappen. De Red Bull-coureur eindigde in de WK als zesde, maar hier dus als tweede. Overigens maar nipt. Sebastian Vettel eindigde met slechts twee punten minder als derde.

Mooi om te zien is waarderering die de teambazen hebben voor debutant Esteban Ocon. Op de vijfde plaats is hij de hoogste nieuwe binnenkomer, waarmee hij bovendien gevestigde namen als Fernando Alonso en Kimi Räikkönen achter zich laat.

Opvallend is dat Räikkönen (nog steeds) hoger is geëindigd dan landgenoot Valtteri Bottas die de rode lantaarn van dit lijstje draagt. Ondanks vier polepositions en drie zeges schatten de teambazen hem kennelijk toch niet zo hoog in…

Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie het eens met de teambazen of hebben jullie een compleet andere toptien? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

1 Lewis Hamilton 233
2 Max Verstappen 143
3 Sebastian Vettel 141
4 Daniel Ricciardo 112
5 Esteban Ocon 73
6 Fernando Alonso 65
7 Kimi Räikkönen 49
7 Carlos Sainz Jr 49
9 Nico Hülkenberg 47
10 Valtteri Bottas 39

Lees meer over

Bottas teambazen