*

Bottas: ‘Verwacht dat 2018 veel beter wordt’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 november 2017 12:22

Bottas: ‘Verwacht dat 2018 veel beter wordt’
Sutton Images

2017 zit er nog niet op, maar Valtteri Bottas spreekt nu al de verwachting uit dat 2018 een beter jaar voor hem wordt. “Ik heb enorm veel van dit jaar, dit team en mijn teamgenoot Lewis Hamilton geleerd.”

Dat vertelt de Fin, die afgelopen winter de overstap van Williams naar Mercedes maakte, in het programma The Flying Lap van Motorsport.tv. “Ik persoonlijk verwacht dat 2018 een veel beter jaar wordt”, verklaart Bottas.

Dat komt door de lessen van dit seizoen, maar ook omdat hij, zoals hij aangeeft, het team en de auto volgend jaar beter zal kennen. Bottas weet echter wel dat hem een drukke winter wacht, waarin hij hard moet werken en zijn 2017 grondig zal analyseren.

Bottas maakte direct na de zomerstop een lastige tijd door – volgens de coureur zelf zijn moeilijkste periode in de Formule 1 – maar benadrukt ook daar van te hebben geleerd. “Als ik die races nu opnieuw zou moeten doen, zou het een stuk beter gaan. Daar ben ik zeker van.”

Hamilton
Bottas’ dip viel samen met een piek voor teamgenoot Hamilton, die ijzerstek uit de zomerpauze kwam. Voor aanvang van dit seizoen kende Bottas de inmiddels viervoudig wereldkampioen niet goed, erkent hij. “Al wist ik natuurlijk al wel dat hij een goede coureur is, maar ik wist niet hoe hard hij werkt.”

Bottas en Hamilton kunnen het goed met elkaar vinden.

“Lewis brengt enorm veel tijd met het team door – tijdens de raceweekends, maar ook behoorlijk wat op de fabriek. Op persoonlijk vlak kende ik hem verder alleen van buitenaf, maar ik heb dit jaar geleerd dat hij gewoon een aardige gast is en een normaal mens, net zoals de rest van ons.”

“Lewis heeft goede manieren, is erg respectvol en speelt geen spelletjes”, prijst Bottas zijn collega, die overigens ook zeer blij is met Bottas’ komst naar het team. Hamilton benadrukte onlangs in interview met Formule 1 met name te waarderen dat Bottas ‘een eerlijke vent’ is.

Hamilton heeft afgelopen jaar al vaker aangehaald dat de sfeer binnen Mercedes beter is dan ooit tevoren. Van 2013 tot en met 2016 reed Hamilton er met Nico Rosberg en vochten ze drie keer onderling om de titel, wat voor veel spanning en de nodige conflicten binnen het team zorgde.

Gerelateerd