*

Bottas voelt geen druk, maar noemt Canada ‘een beetje een wake-up call’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 juni 2019 14:16

Bottas voelt geen druk, maar noemt Canada ‘een beetje een wake-up call’
Motorsport Images

Valtteri Bottas doet voor het eerst echt mee om het kampioenschap, maar had in Canada voor het eerst echt een tegenvallend weekend in de titelstrijd met Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton. Van druk zegt de Fin echter ‘niks te voelen’, al was Canada ‘wel een beetje een wake-up call’.

“Van druk is geen sprake”, benadrukt Bottas zelf. “Ik ben blij met hoe het dit jaar al sinds de start van het seizoen loopt. Oké, ik maakte zaterdag een fout in de kwalificatie en op het eind van de sessie wilde ik misschien te veel, maar dat kan gebeuren”, doelt hij op zijn spin – met geweldige save – aan het begin van Q3 en zijn rommelige rondje op het eind. “Ik denk ook niet dat dit door druk kwam.”

Zondag had Bottas vervolgens een lastige race, waarin hij met name lang achter Renaults Daniel Ricciardo vast zat. De Aussie maakte er een hard maar fair gevecht van. “Je zult me ook niet horen klagen”, zegt Bottas. “Hij reed soms een beetje op het randje, want hij wachtte echt een beetje af wat ik zou doen en reageerde daar dan op door zijn auto ervoor te zetten, maar ik hou wel van een fel duel. Het was een leuk gevecht.”

Lees ook: Renault-duo: ‘Dit resultaat zat al langer in de wagen’

Bottas kwam er uiteindelijk wel langs, al werd het leven hem behalve door Ricciardo ook nog moeilijk gemaakt door zijn eigen Mercedes, met de motor en remmen die in het verkeer oververhit raakten. Dat hij in het verkeer zat, was natuurlijk gevolg van zijn tegenvallende zesde tijd in de kwalificatie. “Daar heb ik de race eigenlijk verloren”, erkent Bottas, die uiteindelijk als vierde finishte.

“Te veel van dit soort weekenden kan ik me natuurlijk niet veroorloven”, beseft Bottas. “In die zin was dit ook een beetje een wake-up call, waar ik zeker wat van kan leren.”

Lees ook: Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf Vettel

Lees meer over

Bottas Mercedes