Valtteri Bottas zal zondag niet vanuit de top tien starten. De Fin krijgt een gridstraf van vijf plekken aan zijn broek voor een versnellingsbakwissel.

De wissel is nodig na Bottas’ crash in de kwalificatie van zaterdagochtend. Bij het ingaan van zijn eerste push-rondje in Q3 verloor de Mercedes-coureur de controle toen hij te diep over de kerb ging in bocht twee en net het natte gras raakte. Hij schoof hard achteruit de muur in, met flinke schade tot gevolg. Bottas gaf toe dat het helemaal zijn eigen fout was.

Behalve de versnellingsbak en het nodige werk om zijn chassis op te lappen en poetsen, ziet het er niet naar uit dat Mercedes bijvoorbeeld motoronderdelen hoeft te wisselen of de parc fermé-regels anderzijds hoeft te overtreden om zijn W09-bolide raceklaar te maken. Dat betekent dat het voor Bottas (vooralsnog) bij vijf plekken straf blijft en hij van P10 naar P15 op de grid zakt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.