In de kwalificatie heeft Valtteri Bottas naar eigen zeggen nooit dichter bij Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton gezeten dan nu, maar de Fin geeft toe dat zijn race pace nog beter kan vergeleken met zijn titelrivaal.

Qua WK-punten staat het 162 – 133 in het voordeel van Hamilton, terwijl het kwalificatieduel 4 – 3 in het voordeel van Hamilton is. Bottas heeft echter wel meer poles gepakt dan Hamilton (3 om 2), terwijl zijn gemiddelde verschil in de kwalificatie tussen de twee minder dan een tiende is.

Over het algemeen omschrijft Bottas de teamstrijd met Hamilton als ‘zeer competitief’, waarbij het volgens hem met name ‘closer dan ooit is in de kwalificatie’. “Qua race pace doe ik het ook beter dan in 2017 en 2018, maar dit blijft wel iets wat nog beter kan en waar ik me op moet concentreren”, wordt Bottas geciteerd door Crash.net.

Lees ook: Bottas voelt geen druk, maar noemt Canada ‘een beetje een wake-up call’

Naar eigen zeggen moet Bottas vooral sterker worden ‘op verschillende circuits en onder verschillende omstandigheden’. Dat sluit op zich aan bij een trend van de laatste jaren, namelijk dat Bottas Hamilton met name goed partij kan bieden op circuits en onder omstandigheden met minder grip.

Lees ook: Bottas: ‘Nieuwe aanpak en engineers helpen me het verschil te maken’