Lotus-teambaas Eric Boullier is gelukkig met hoe zijn team de eerste testweek in Jerez heeft doorstaan, maar benadrukt dat de aanstaande testsessies in Barcelona een veel betere graadmeter zijn.

Lotus deed het goed in Jerez, hetgeen Boullier zoals gezegd tevreden stemt: “Dat onze coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean na hun eerste paar rondjes met een lach op hun gezicht uit de auto stapten, is een goed teken, want de feedback die coureurs na hun eerste paar ronden geven is altijd heel belangrijk”, verklaart hij op de Lotus F1-website.

“Daarnaast is het fijn dat we veel kilometers in Jerez hebben kunnen maken zonder tegen technische problemen aan te lopen, terwijl het ook hoopgevend is dat de auto zowel in handen van zowel Räikkönen als Grosjean snel is gebleken.”

“De rondetijden die we in Jerez hebben neergezet, zijn – ondanks dat het natuurlijk fijn is om bovenaan te eindigen – echter niet representatief voor de onderlinge verhoudingen voor komend seizoen”, weet Boullier.

“Het Circuit de Catalunya in Barcelona is namelijk veel beter te vergelijken met de circuits waar we komend jaar op gaan racen dan de baan in Jerez, dus de informatie die we in Barcelona vergaren is van veel groter belang”, beklemtoont de teambaas.

“Onze prioriteit voor de komende weken ligt er dan ook bij om er in Barcelona voor te zorgen dat onze auto inderdaad betrouwbaar is en past bij de circuits die we tijdens het komende seizoen aandoen. Een andere doelstelling is daarnaast uiteraard om de nieuwe Pirelli-banden uitgebreid te testen en ervoor te zorgen dat we deze onder de knie krijgen.”