Renault-teambaas Eric Boullier verwacht dat Bruno Senna zich blijft verbeteren en steeds beter gaat presteren. De start van zijn periode bij Renault was in ieder geval hoopgevend, zo stelt de teambaas.

Senna scoorde gisteren in Italië, in zijn tweede race voor Renault, zijn eerste punten in de Formule 1. Een goed begin van zijn periode bij Renault dus, zo vindt Boullier: “Bruno doet het goed en maakt continu progressie. Ik had niet kunnen dromen dat hij het gelijk zo goed zou doen”, looft de teambaas zijn coureur tegenover Autosport.

Boullier is vooral onder de indruk van de manier waarop Senna met de omstandigheden omgaat, aangezien hij zonder veel te testen en na lang niet geracet te hebben bij Renault is ingestapt. “Bruno is niet heel ervaren en heeft sinds 2010 niet geracet, terwijl het in Spa erg moeilijk voor hem was door de weersomstandigheden en ook Monza geen gemakkelijk circuit is.”

Dat Senna toch twee punten aan de race in Italië heeft overgehouden, doet Boullier dan ook goed. “En het is ook goed voor zijn zelfvertrouwen”, vult hij aan. “We hadden natuurlijk wel wat geluk met de uitvallers voor ons en onze goede strategie was ook een factor, maar Bruno heeft op de juiste momenten gepushed en een constante race gereden.”

Voor de rest van het jaar verwacht de teambaas van Senna dat hij zich stapsgewijs blijft verbeteren. “Als hij daar gewoon mee doorgaat, zal hij ook steeds meer zelfvertrouwen krijgen en betere resultaten boeken. Het is namelijk duidelijk dat Bruno veel potentieel heeft, goed bij het team past en het goed wil doen. Ik reken er dan ook op dat hij het zijn teamgenoot Vitaly Petrov moeilijk kan gaan maken.”