Hoewel de contractbesprekingen met Romain Grosjean lang duurden, denkt Lotus-teambaas Eric Boullier met Räikkonen en Grosjean het ideale rijderskoppel te hebben. Dat zegt hij tegen het Duitse Speedweek.

“Continuïteit is een belangrijke factor in een Formule 1-team”, zegt de Franse teambaas. Rijderswissels brengen vaak onrust in een team. Kijk naar de topteams, zij wisselen zelden van coureurs. Het brengt rust en een team krijgt de tijd om echt als een team te opereren”, aldus Boullier.

Over Grosjean is de teambaas tevreden, ondanks een incidentrijk tweede deel van 2012. Boullier: “Hij is fris, heeft moed, de snelheid. Het totale plaatje klopt. Hij moet nog steeds veel leren, maar hij kan races winnen en ook wereldkampioen worden. Maar ook wereldkampioenen maken fouten. Hij zal snel tot de vijf beste Formule 1-coureurs behoren.”

Boullier denkt dat Grosjean op termijn de rol van Räikkonen kan overnemen. “Ons rijdersduo is exteem snel. Een daarvan is enorm ervaren, en de ander gaat op termijn die rol overnemen. Goed samenwerken met Kimi zoals hij in 2012 deed, is belangrijk”, aldus de Lotus-teambaas. Hij benadrukt dat Grosjean geen rookie meer is en dus vanaf de start in Melbourne competitief is. “We willen dat beide coureurs elke Grand Prix in de punten rijden”, zegt Boullier.