Eric Boullier, de teambaas van Renault, vindt dat Romain Grosjean een nieuwe kans verdient in de Formule 1. De Fransman reed in 2009 kortstondig voor Renault, maar komt nu uit in de GP2.

Grosjean mocht in 2009 als vervanger van de op straat gezette Nelson Piquet Jr. aantreden en kwam dat seizoen in zeven races in actie, waarna hij zijn zitje in 2010 vervolgens weer kwijtraakte.

Grosjean – die wel zijdelings aan de Formule 1 en Renault verbonden bleef doordat het aan dat team gelieerde Gravity Management zijn belangen behartigt – reed in 2010 in de Italiaanse Auto GP, waarin hij kampioen werd, de FIA GT en de GP2. In de GP2 was hij bij het team van DAMS om uiteenlopende redenen de vervanger was van Jérôme d’Ambrosio en Ho-Pin Tung.

Ook dit jaar rijdt Grosjean weer voor DAMS in de GP2, al is hij nu een vaste kracht bij het team dat nauwe banden onderhoudt met het Gravity Management van Boullier en Genii Capital, de investeringsmaatschappij die grootaandeelhouder is van het team van Renault.

Grosjean doet het dit jaar uitstekend in de GP2: hij heeft al vier races gewonnen en voert het kampioenschap aan. Boullier is onder de indruk: “Romain is in beeld bij ons”, zegt hij tegen Autosport over de coureur die ook nog als reserve aan het team van Renault verbonden is. “Hij doet het heel goed in de GP2 en bewijst daar dat hij snel en volwassen genoeg is om in de Formule 1 te rijden.”

“Romain kan één van de grote jongens in de Formule 1 worden”, prijst Boullier zijn 25-jarige landgenoot verder. “Ik geloof dat oprecht. Ik ken hem persoonlijk heel goed en het is evident dat hij een stuk verder is dan twee jaar geleden.”

Of al deze lof ook betekent dat Grosjean dit of volgend jaar op een zitje bij Renault mag rekenen, is niet zeker, maar Boullier heeft onlangs wel aangegeven dat hij niet content is met de prestaties van Nick Heidfeld: “Nick is niet de leider die we dachten dat hij was. Hij heeft het team niet bij de hand genomen”, sprak de teambaas in interview met Sport.fr.

Volgens Autosport staat het zitje van Heidfeld overigens op de tocht. Hoewel Boullier zich er verder niet over uitlaat, bericht de Britse publicatie dat Renault – volgens geruchten uit de paddock – van zins is Grosjean nog dit jaar een kans te geven. Een logisch moment daarvoor zou ná de Grote Prijs van Italië zijn, aangezien dat weekend de laatste race uit het GP2-kampioenschap verreden wordt.

Een andere kanshebber om Heidfelds stoeltje mogelijk over te nemen, is Bruno Senna. De Braziliaan is momenteel de derde man van de formatie uit Enstone en mag komende vrijdag in plaats van Heidfeld de eerste vrije training afwerken op de Hungaroring. Senna zou daarnaast bovendien samen met Renault-teameigenaar Gerard Lopez op sponsorjacht zijn geweest in Brazilië.