Eric Boullier, de teambaas van Renault, heeft voor de komende drie seizoenen een plan uitgestippeld om de formatie uit Enstone weer aan de kop van het veld te brengen. Voor 2012 is de vierde plaats het doel.

 

Op de website van zijn werkgever doet Boullier uit de doeken wat de beoogde doelen voor de komende seizoenen zijn: “Voor 2012 is het duidelijk, want komend seizoen willen we beslag leggen op de vierde plaats die we voor afgelopen seizoen al in gedachten hadden”, verkondigt hij allereerst.

 

“In de twee seizoenen daarna willen we ons driejarenplan om een topteam te worden verder realiseren”, benadrukt de Fransman. “Dit betekent dat we met regelmaat races moeten gaan winnen en ons naar een positie willen opwerken waarin we kunnen meedoen om het kampioenschap.”

 

Afgelopen seizoen eindigde Renault als vijfde bij de constructeurs met een score van 73 punten. Het bleef de nummer zes Force India daarmee maar vier punten voor, terwijl de nummer vier Mercedes 92 punten meer scoorde door op een totaal van 165 uit te komen.

 

Als een terzijde laat Boullier tussendoor ook nog optekenen dat het Franse paspoort van Romain Grosjean niet de doorslag heeft gegeven om de – overigens in Zwitserland geboren en woonachtige – coureur aan te trekken. “Absoluut niet! Al is het natuurlijk wel in zijn voordeel dat onze Franse partners – zoals Total – hem als een Franse coureur kunnen presenteren.”

 

De 25-jarige Grosjean is in Genève geboren, heeft een Zwitserse vader en Franse moeder en bezit een dubbele nationaliteit. Grosjean rijdt echter onder een Franse licenctie omdat ‘alle steun die ik tijdens mijn carrière genoten heb, uit Frankrijk afkomstig is en niet vanuit Zwitserland’, aldus de coureur zelf.