Lotus-teambaas Eric Boullier heeft aangegeven dat Nico Hülkenberg zijn eerste keus is om de vertrekkende Kimi Räikkönen te vervangen. Daarmee is een deal echter nog niet gegarandeerd.

“Nico is onze eerste keus”, vertelt Boullier aan het Britse persbureau Press Association Sport. “Ik wil hem graag bij ons team hebben, zeker omdat hij sinds hij met ons in gesprek is heel goed bezig is”, grapt Boullier verder.

Ondanks zijn voorkeur voor Hülkenberg boven de eveneens met het team in verband gebrachte Felipe Massa en outsider Pastor Maldonado, is het nog niet gezegd dat de Duitse coureur ook daadwerkelijk de overstap van Sauber naar Lotus maakt.

“We moeten namelijk eerst onze zakelijke beslommeringen regelen”, legt Boullier uit, doelend op de financiële overeenkomst met investeerder Infinity Racing, met wie de gesprekken volgens de teambaas ‘de goede kant op gaan’.

“Alles zal op korte termijn op zijn plaats vallen”, benadrukt Boullier dan ook. “Zodra de contracten getekend zijn, kunnen we de volgende punten op ons lijstje gaan afstrepen”, verwijst hij naar het vastleggen van een coureur en rondmaken van de motordeal met Renault.

Hülkenberg
Over Hülkenberg doen sinds het afgelopen raceweekend in Japan verschillende geruchten de ronde. Volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft hij al getekend bij Lotus, maar dat strookt dus niet met de uitspraken van Boullier.

BBC-analist Eddie Jordan – die eerder de comeback van Michael Schumacher en de transfer van Lewis Hamilton naar Mercedes correct voorspelde – zegt ondertussen zeker te weten dat Hülkenberg teruggaat naar Force India. Sky Sports-commentator Martin Brundle liet zich op zijn beurt ontvallen dat Hülkenberg inderdaad al ergens heeft getekend, maar liet daarbij in het midden bij welk team.

Foto: Nico Hülkenberg voor Kimi Räikkönen, de man die hij mogelijk gaat vervangen bij Lotus.