Eric Boullier, de teambaas van Renault, is tevreden met hoe Bruno Senna het afgelopen weekend in Spa heeft gedaan, ondanks dat de Braziliaan brokken maakte bij de start en slechts als dertiende eindigde.

Senna wist zaterdag nog te imponeren met een knappe zevende tijd in de kwalificatie, maar zorgde zondag gelijk na het doven van de rode lichten voor chaos door zijn rempunt verkeerd in te schatten en tegen Jaime Alguersuari aan te rijden.

Een puntenklassering zat er daardoor niet meer in voor Senna, die de pits moest opzoeken voor een nieuwe voorvleugel en zodoende ver terug viel. De vervanger van de vorige week door Renault  aan de kant gezette Nick Heidfeld wist nog wel een aantal posities goed te maken, al moest hij uiteindelijk genoegen nemen met plaats dertien.

De coureur zelf baalde van het mislopen van een toptienresultaat, maar was wel tevreden over zijn racetempo. Teambaas Boullier sluit zich daarbij aan: “Bruno heeft zich na het ongeval bij de start goed herpakt en daarna een aardige race gereden”, vindt de Fransman.

Over het hele weekend gezien is Boullier eveneens tevreden over Senna. “Hij heeft het namelijk geweldig gedaan in de kwalificatie en gezien het feit dat Bruno nog niet veel onder droge omstandigheden met onze auto heeft gereden, deed hij het in de race ook prima”, legt hij uit.

Of Senna de rest van het jaar voor Renault blijft racen staat nog niet vast. Wat echter al wel zeker is, is dat hij in ieder geval in Monza weer in de R31 zal zitten.