Nick Heidfeld wil graag langer bij Renault blijven, maar zodra Robert Kubica is hersteld, moet hij volgens teambaas Eric Boullier gewoon zijn plaats afstaan. Dat meldt persbureau GMM.

Onlangs werd gespeculeerd dat Renault van plan is de rest van het seizoen verder te gaan met Heidfeld en Vitaly Petrov, ongeacht de toestand van Kubica. Boullier ontkent dat en hoopt de Pool zo snel mogelijk terug te zien.

“De situatie is helder”, zegt Boullier in de Poolse uitgave Sport. “We hebben een overeenkomst met Kubica en Heidfeld is zich ervan bewust dat als Robert in staat is terug te keren, dat ook zal gebeuren. Dat is het hele verhaal.”

Volgens Boullier verloopt het herstel van Kubica, die begin dit jaar ernstig gewond raakte bij een rallyongeluk, voorspoedig. “Na de laatste operatie heeft hij even tijd genomen om te ontspannen, maar nu werkt hij weer hard aan zijn revalidatie.”

Boullier heeft Kubica niet recentelijk gezien, maar houdt wel telefonisch contact. “Daarnaast houden zijn manager Daniele Morelli en dokter Riccardo Ceccarelli me op de hoogte”, zegt de teambaas van Renault. “Zij zeggen dat de situatie beter is dan verwacht.”

Morelli liet onlangs weten dat Kubica mogelijk tijdens de seizoensfinale in Brazilië weer kan rijden. “Ik hoop het”, zegt Boullier. “Meer kan ik niet zeggen. Behalve dat Robert binnenkort van zich zal laten horen.”