Eric Boullier, teambaas van Lotus Renault GP, zegt dat het goed voor de sport is dat de FIA de naamsveranderingen van de chassisnamen van Lotus, Renault en Virgin heeft goedgekeurd.

Hoewel het al eerder bekend was dat de naamswijzigingen doorgang zouden vinden, hebben de betrokken partijen gewacht tot de definitieve beslissing van de FIA. Via een korte mededeling heeft de autosportbond het licht op groen gezet.

“Op basis van de steun tijdens de bijeenkomst van de Formule 1 commissie op 3 november in Genève onder leiding van Bernie Ecclestone, stemt de FIA in met de voorgestelde veranderingen aan team- en chassisnamen.”

Team Lotus wordt vanaf volgend seizoen Caterham F1 Team en het chassis gaat ook Caterham in plaats van Lotus heten. Lotus Renault GP gaat dan de chassisnaam Lotus gebruiken. Virgin wordt omgedoopt in Marussia F1 Team.

“We zijn erg blij dat onze nieuwe chassisnaam is goedgekeurd”, laat Boullier weten. “Zoals we al langer hebben gezegd, is dit in het belang van de sport. Het is goed dat alle verwarring op dit gebied nu is verdwenen. Het is belangrijk dat de teams duidelijk herkenbaar zijn. Deze beslissing draagt daaraan bij.”

“Het is het begin van een nieuw hoofdstuk voor ons team”, vervolgt Boullier. “Maar geen compleet nieuw begin. De geschiedenis en ervaring van het team helpen ons snel om te schakelen. We kijken enorm uit naar 2012.”