Lotus-teambaas Eric Boullier ziet in zijn team nog niet hét te kloppen team. Kimi Räikkönen won weliswaar de openingsrace, maar de Fransman loopt niet te hard van stapel.

Lotus is een logische favoriet voor de overwinning tijdens de komende Maleisische Grand Prix, omdat het team beter dan de concurrentie in staat lijkt de slijtage van de banden te beperken. Op de lange termijn zou het team daardoor misschien wel de grote favoriet zijn voor de wereldtitel. Eric Boullier is het echter niet eens met die stelling.

“We hebben laten zien wat we graag willen zijn, namelijk een topteam. We zijn het seizoen op de best mogelijke wijze begonnen en natuurlijk zullen we alles op alles zetten om in de race te blijven voor dat kampioenschap. Het is echter nog veel te vroeg om te roepen dat wij het dominante team zijn. We zijn nu hooguit een topteam en niet meer dan dat.”

De teambaas geeft wel aan dat het team er beter voor staat dan een jaar geleden. Toen begon het team weliswaar ook sterk, maar liet het na om kansen op een vroege overwinning te benutten. “Ook vorig jaar waren we op momenten in staat onze banden langer op snelheid te houden dan onze opponenten, waardoor we in de slotfasen naar de leiders toe konden rijden”, aldus Boullier. “We hebben hard gewerkt om het dit jaar ook af te kunnen maken. Als dat regelmatig lukt, dan kunnen we wellicht ooit weer kampioen worden.

Eric Boullier geeft toe dat hij bang was dat Red Bull in Melbourne het dominante team zou zijn: “We waren allemaal wat nerveus ja. De Red Bull is een klasse apart als het op één snelle ronde aankomt, maar lijkt in te moeten leveren in de lange runs.”