Lotus-teambaas Eric Boullier moet toegeven dat hij een beetje verrast is door de ontwikkeling die zijn coureur Romain Grosjean doormaakt. “Hij pakt dingen heel snel op.”

In een interview aan Autosport laat Boullier zich lovend uit over zijn landgenoot, die zijn Lotus E20 gisteren in Canada van de zevende naar de tweede plaats stuurde en zo zijn beste resultaat tot op heden behaalde. “We wisten al dat hij hard werkt, veel tijd met de engineers doorbrengt en goed luistert, maar hij leert ook gewoon heel snel”, zo prijst Boullier de coureur.

“Het is namelijk niet alleen zijn werklust waardoor hij zich zo goed ontwikkelt, hij steekt ook heel veel op van de data die we verzamelen en van het advies dat hij van anderen krijgt en dat soort zaken.”

“Het is erg veelbelovend dat Romain aan de ene kant een goede basissnelheid heeft en zich ook zo snel ontwikkelt. Daarnaast is het fijn dat hij in Canada heeft laten zien dat hij een race kan uitrijden en ondertussen ook de bandenslijtage goed kan managen en zo een race naar zich toe kan laten komen.”

Wat Grosjeans teamgenoot Kimi Räikkönen betreft, laat Boullier optekenen dat Lotus de Fin moet helpen meer uit zijn auto te halen tijdens de kwalificatie: “Op zondag heeft Kimi geen problemen, maar we moeten hem helpen op zaterdag beter voor de dag te komen.”

Boullier geeft verder aan dat hij inziet dat er tijdens dit spannende seizoen van Lotus wordt verwacht dat het een race wint, maar benadrukt dat het team niet onder die druk gebukt gaat: “Dat is namelijk een fijne soort druk om onder te staan”, zegt hij. “Als het de komende races warm weer is, kan het er ook al spoedig van komen. Zeker aangezien de circuits in Engeland, Duitsland en misschien ook Hongarije goed bij de E20 passen.”