Eric Boullier is bij McLaren aangesteld als racing director, wat betekent dat hij op het circuit in essentie de teambaas is. Daarbuiten is zijn takenpakket echter anders dan bij zijn vorige werkgever Lotus.

Boullier maakte eind januari de overstap van Lotus naar McLaren. Waar hij bij Lotus nog teambaas was, heeft hij bij McLaren de functie van racing director gekregen. Wat dat precies inhoudt, legt hij uit in interview met Sky Sports F1. “Op het circuit ben ik de teambaas, terwijl ik me naast de baan vooral op de performance van het team moet concentreren”, verduidelijk hij.

Voor Boullier betekent dit dat hij minder financiële en zakelijke taken op zijn bordje zal krijgen. Om dat soort werkzaamheden te vervullen, is McLaren nog op zoek naar een nieuwe ceo. “Dat is hoe het tegenwoordig werkt”, weet Boullier.

“Formule 1-teams zijn vandaag de dag zo groot dat je de verantwoordelijkheden moet delen. Je kunt niet langer één teambaas hebben die alles in z’n eentje regelt en dat is ook precies wat Ron Dennis wilde”, zegt Boullier, verwijzend naar Engelsman die de touwtjes weer strak in handen heeft genomen bij McLaren.

Hoewel het nog vroeg in het jaar is en de wintertests nog volop bezig zijn, heeft Boullier al wel een duidelijk doel meegekregen van de McLaren-leiding: “Er is maar één doelstelling die ambitieus genoeg is voor dit team, en dat is om om overwinningen en het kampioenschap te strijden. Dat is dus ook precies waar we naar gaan streven.”