Lotus-teambaas Eric Boullier denkt dat het een hele opluchting voor Romain Grosjean is dat hij gisteren een podiumplek in de wacht heeft gesleept. Grosjean zelf laat daarentegen optekenen dat het hem nooit aan zelfvertrouwen heeft geschort.

“Ik denk dat het een hele opluchting voor Romain is dat hij in Bahrein een podiumplek heeft gehaald. De start van het seizoen was, ondanks dat hij regelmatig punten scoorde, namelijk niet makkelijk voor hem”, zegt Boullier tegen Sky Sports F1.

“Als team hebben we er daarom alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat Romain zich weer goed zou voelen in de auto”, vertelt Boullier. “We hebben hem een nieuw chassis gegeven en zijn elk detail nagegaan, en ik denk dat we een aantal dingen hebben gevonden en aangepast die ervoor hebben gezorgd dat hij zich nu weer lekker voelt achter het stuur en beter kan presteren.”

“Dat maakte echt een wereld van verschil, want in Bahrein zagen we Romain terug zoals we hem graag zien: als een coureur die geniet van het racen en inhalen.”

Boullier ziet de race in Bahrein dan ook als ‘de echte start van het seizoen voor Grosjean’. “Eind vorig jaar, nadat hij in België geschorst werd, had zijn zelfvertrouwen een deuk opgelopen. Hij moest dat daarna helemaal opnieuw opbouwen. Hij heeft daar van de winter hard aan heeft gewerkt, maar stond tijdens de eerste races desondanks onder druk.”

“De podiumplek in Bahrein is dan ook een mooi moment om als een herstart te beschouwen voor Romain”, vindt Boullier, wiens protegé overigens verkondigt dat het dit seizoen met zijn zelfvertrouwen sowieso al wel goed zat: “Als je erin slaagt om terug te komen uit een moeilijke situatie zoals waar ik vorig jaar in zat, dan laat dat denk ik wel zien dat het mentaal goed zit”, stelt Grosjean.

Hij reageert daarmee op de kritiek van landgenoot Alain Prost, die vorige week stelde dat Grosjeans matige resultaten van eerder dit jaar voortkwamen uit een gebrek aan zelfvertrouwen dat hij aan 2012 had overgehouden. “Ik heb veel respect voor Alain en zijn prestaties, maar heb hem dit jaar nog niet op het circuit gezien en vind het dan wat makkelijk om dat soort dingen te roepen”, countert Grosjean.

De Lotus-rijder geeft verder nog aan dat ook het nieuwe chassis niet de doorslag heeft gegeven voor zijn wederopstanding. “Het waren een aantal verschillende dingen”, legt hij uit aan het Franse RMC. “Ik kan niet zeggen wat het precies was, want dat is vertrouwelijk, maar we hebben het lek boven gekregen en ik rij nu weer in een auto waar ik van hou.”