Lotus-teambaas Eric Boullier denkt niet dat de verhalen over de salarisachterstand van Kimi Räikkönen schadelijk zijn voor het team. Hij benadrukt dat de Fin gewoon krijgt waar hij recht op heeft. Daarnaast is Romain Grosjean zeker van zijn plaats voor 2014.

“We zijn hem inderdaad geld verschuldigd”, erkent Boullier. “Maar het is ook waar dat hij betaald zal worden. Vorig jaar was hetzelfde verhaal in deze periode. Toen is hij aan het eind van het jaar ook volledig uitbetaald. Het heeft te maken met onze cashflow. We zijn nu eenmaal niet zo rijk als sommige andere teams.”

“Het is niet zo eenvoudig om een team dat strijdt om overwinningen boven water te houden”, verklaart Boullier. “We hebben voorrang gegeven aan de mensen die in de fabriek werken, omdat de ontwikkeling van de auto de essentie is om competitief te blijven in de Formule 1. Meer moet er niet achter gezocht worden.”

Volgens Boullier is Lotus niet voornemens een betalende coureur aan te trekken als vervanger van Räikkönen, die naar Ferrari terugkeert. “Onze strategie blijft gelijk”, zegt de Fransman. “Genii heeft ons geholpen het team te brengen waar het nu is. Nu moeten we meer geldschieters vinden om de komende jaren dit niveau vast te houden.”

Romain Grosjean is zeker van zijn plaats voor volgend jaar. “Hij heeft een contract”, bevestigt Boullier. “Vorig jaar maakte hij een moeilijke tijd door, maar dit jaar doet hij het geweldig. De laatste vier races hebben we niets te klagen gehad. Hij presteerde uitstekend, zeker vergeleken met zijn veelbesproken teamgenoot. Als alles volgens plan verloopt, gaat hij een mooie toekomst bij ons tegemoet.”