Na een teleurstellend weekend in Singapore rekent Renaults teambaas Eric Boullier erop dat Bruno Senna in Japan terug zal slaan en vanaf die race ook ‘meer zal brengen’.

Boullier is tevreden over hoe Senna het de afgelopen drie races heeft gedaan als vervanger van de ontslagen Nick Heidfeld, maar rekent erop dat de Braziliaan vanaf de Grote Prijs van Japan nog beter zal presteren.

“Bruno leert snel en wordt elke race beter”, vertelt Boullier namelijk aan Autosport. “Vanaf Japan zal het daarom op zijn plaats beginnen te vallen voor hem en zal hij meer brengen. De races in België en Italië waren namelijk toch wat apart en lastig, terwijl we in Singapore niet over de juiste auto beschikten om het goed te doen.”

Dat Senna in Singapore niet heeft kunnen imponeren, rekent zijn teambaas hem daarom ook niet aan, terwijl hij het Senna’s teamgenoot Vitaly Petrov evenmin kwalijk neemt dat hij tijdens twee van de drie laatste races door Senna – die de auto minder goed kent – verslagen is: “Er is namelijk nog genoeg tijd voor Vitaly om weer op gelijke voet met Bruno te komen.”

“Ik vind bovendien dat Vitaly het gewoon goed doet, terwijl Vitaly zelf zich volgens mij meer zorgen maakt over hoe snel Bruno een deel van het team is geworden en de aandacht naar zich toetrekt in plaats van dat hij zich druk maakt over hoe snel ze allebei rijden.”