Lotus mag dan volop meedoen in de strijd om de wereldtitel, voor teambaas Eric Boullier is dat nog niet genoeg. “We willen meer races winnen.”

Lotus-coureur Kimi Räikkönen staat momenteel slechts vier punten achter op kampioenschapsleider Sebastian Vettel. De Fin is dit seizoen sterk uit de startblokken vertrokken en valt vooral op door constante prestaties. Dat is volgens Eric Boullier noodzakelijk om mee te blijven doen om de wereldtitel, maar het is wat hem betreft nog niet genoeg.

“Vorig jaar reden we ook consequent in de punten, maar dat is voor dit jaar niet meer genoeg”, aldus de Fransman. “Dit jaar moeten we gretiger zijn en willen we meer races winnen. Daarvoor moet alles in een raceweekend perfect zijn. De start, de eerste paar ronden, strategie en natuurlijk ook het bandenmanagement.”

“In Barcelona hadden we een kans op de overwinning, zij het een kleine. Op de helft van de race bleek het echter een te grote opgave en vanaf dat moment hebben we ons gericht op het binnenhalen van de tweede plaats.”

De belangrijkste concurrenten van Lotus, te weten Red Bull en Ferrari, zijn bij vlagen onverslaanbaar, maar zijn nog niet zo constant gebleken als de zwarte Lotus-bolides. “Er is geen enkel team dat elke race opnieuw weer domineert. De basis van onze auto is ijzersterk en makkelijk aan te passen aan de karakteristieken van elk circuit. Daar halen wij op dit moment onze winst uit”, besluit Boullier.