Renault-teambaas Eric Boullier wil graag deze week met Robert Kubica praten over de voortgang van zijn herstel. Dat meldt het Britse blad Autosport.

Boullier heeft duidelijk gemaakt voor volgend seizoen een plaats vrij te laten voor Kubica. Maar als de Pool, die begin dit jaar zwaargewond raakte bij een rallyongeluk, niet fit genoeg is moet hij op zoek naar een vervanger. De Fransman wil daar graag snel duidelijkheid over om te voorkomen dat er geen topcoureurs meer beschikbaar zijn.

De dokter en manager van Kubica lieten onlangs weten ervan overtuigd te zijn dat Kubica volgend jaar weer aan de start kan verschijnen. Boullier wil het liever van de man in kwestie zelf horen.

“Ik ga hem deze week bellen om te kijken hoe hij ervoor staat en dan kunnen we plannen gaan maken”, zegt Boullier tegen Autosport. “Ik weet niet hoe snel we de knoop kunnen doorhakken. Dit is geen normale procedure. Voor dit soort situaties bestaat geen draaiboek. We moeten met elkaar praten en de benodigde stappen nemen.”

Mocht Kubica onverhoopt niet voldoende hersteld zijn, wacht Renault een lastige taak een vervanger te zoeken. De keuze voor Nick Heidfeld pakte dit seizoen niet goed uit. De enige beschikbare coureur die races heeft gewonnen is Rubens Barrichello.

De renstal zou ook kunnen kiezen voor jong talent, zoals Bruno Senna of Romain Grosjean die al bij het team onder contract staan, of bijvoorbeeld Paul di Resta of Nico Hülkenberg die nog geen zekerheid hebben over hun toekomst bij Force India.