In de rubriek Vipbox vertellen bekende Nederlanders over hun fascinatie voor de Formule 1. Amber Brantsen, presentatrice van het NOS-journaal, komt in de nieuwste editie aan het woord. “Ik ben net zo’n streber als Max Verstappen.”

Google je op Amber Brantsen dan stuit je al snel op een bericht waarin de 28-jarige wordt uitgeroepen tot dé perfecte vriendin. Volgens de website vrijmibro is ze de droomvrouw van iedere man omdat ze naast waanzinnig knap een groot fan van de Formule 1 is. Reden genoeg voor FORMULE 1 om kennis te maken met de rijzende ster van het NOS-journaal.

Realiteitszin
En we kunnen niet anders dan de site gelijk geven. Brantsen heeft verstand van de sport en kijkt bovendien verder dan alleen Max Verstappen. Zo is ze fan van Daniel Riccardo. Ze noemt hem sympathiek en stelt dat hij qua doen en laten een groot contrast vormt met de meeste andere coureurs. “Hij heeft bovendien een goed verhaal en een sterke realiteitszin en dat valt te prijzen. Jenson Button had dat ook.”

Maar hoe sympathiek deze heren ook zijn, er is maar een nummer 1 voor Brantsen en dat is natuurlijk onze eigen Max Verstappen. “Ik vind het razend knap hoe hij zich zo jong al zo snel ontwikkeld heeft. Hij zet alles opzij voor dat ene doel. Zo gepassioneerd, haast op het obsessieve af. Hij heeft alles in zich om kampioen te worden. Mensen verwachten dat nu ook, waardoor de druk enorm zal zijn. Ik vind het knap hoe hij daar mee om gaat. Nu is het hopen dat Red Bull het qua auto voor elkaar heeft, zodat ze het samen waar kunnen maken.”

Respect
Brantsen stelt dat het een heftig jaar was voor Verstappen. “Fijn dat er nog een ommekeer kwam, want hij had het zwaar. Zelf ben ik nogal een streber en dat herken ik ook in hem. Dat je alles opzij wilt zetten ten behoeve van dat grote plan of doel. Ik heb sowieso groot respect voor alle topsporters die zo gefocust op hun doel af gaan. Maar wat betreft Max: ik kan niet wachten om te zien wat hij dit jaar voor ons in petto heeft. Volgens mij is hij een geduchte concurrent voor de wereldtitel.”

Lees het complete verhaal van Amber Brantsen in het nieuwste nummer van Formule 1, onmisbaar voor de liefhebber en kenner. Nu verkrijgbaar in de winkel en hier online te bestellen.