Liberty Media’s Sportdirecteur Ross Brawn wil de F1-kalender uitbreiden, maar zegt dat de focus dan wel meer ligt op de kwaliteit van de races, en niet op de kwantiteit.

Met twintig races dit seizoen puilt de F1-kalender al redelijk uit. Liberty Media wil hier graag meer races aan toevoegen om de sport alom meer bekendheid te geven. Alles leuk en aardig, vindt Sportdirecteur Ross Brawn, maar er moet wel kritisch naar gekeken worden.

“De kwaliteit is belangrijker dan het aantal races”, zegt hij tegen de Oostenrijkse zender ORF. “Het heeft geen zin om heel veel saaie races te hebben. Onze prioriteit is om te zorgen dat we de kwaliteit van de bestaande races verbeteren en alleen kwaliteitsraces toevoegen aan de kalender.”

Brawn’s Liberty-collega en CEO Chase Carey is een groot voorstander van uitbreiding van de F1-kalender. Hij droomt van races in bestemmingssteden als New York of Las Vegas. Of dat haalbaar is, moet maar blijken. Brawn denkt in ieder geval dat de teams het niet erg zullen vinden als er één of twee races bijkomen, “zolang de kwaliteit maar hoog is.”