Volgens Flavio Briatore, in het verleden zijn teambaas bij Renault en tevens zijn voormalige manager, is Fernando Alonso in 2012 een zeer grote kanshebber om het kampioenschap te winnen.

 

Briatore erkent weliswaar dat Alonso’s team Ferrari achterloopt ten opzichte van het regerende kampioenschapsteam van Red Bull, maar hij verwacht dat de Scuderia dat verschil kan verkleinen: “Red Bull had een grote voorsprong op Ferrari, maar ik verwacht dat Ferrari ze straks tot op twee á drie tienden genaderd zal zijn”, zegt hij tegen het Italiaanse RAI.

 

“Als het Ferrari daadwerkelijk lukt om het gat tot die marge terug te brengen, dan kunnen Ferrari en Alonso kampioen worden”, zo voorspelt Briatore dat de Spaanse coureur – in zijn ogen de beste rijder van allemaal – dit gat dankzij zijn klasse kan dichten.

 

Een andere voorwaarde, behalve dat de auto dus competitiever moet zijn dan die van 2011, is volgens Briatore dat Ferrari alle kaarten op Alonso moet zetten en diens teamgenoot Felipe Massa tweede viool moet laten spelen: “Alonso moet steun van hem krijgen, want er kan er aan het eind van de rit maar één bovenaan staan en dat is iets waar het hele team rekening mee moet houden.”