Robin Frijns staat na het eerste weekend in de World Series by Renault bovenaan in het kampioenschap. De Nederlander won vandaag de tweede race met overmacht.

Frijns had met snelle tijden in de collectieve tests al laten zien dat er rekening met hem gehouden moest worden. In de kwalificatie voor de eerste race kampte hij echter met problemen met het motormanagement, waardoor hij op een twaalfde plaats bleef steken. Na de incidentrijke start verloor hij nog een aantal plaatsen, maar daarna knokte hij zich knap terug naar een vierde plaats. En passant reed hij de snelste ronde van de race. 

Voor de tweede race kwalificeerde Frijns zich als derde. Zijn start was redelijk, maar hij kon niet voorkomen dat Sam Bird hem voorbijschoot. Later in de race wist hij de Brit terug te pakken en vervolgens viel leider Marco Sorenson voor hem weg met technische problemen. De kampioen van vorig jaar in de Formule Renault 2.0 breidde zijn voorsprong gestaag uit en kwam tien seconden voor Bird over de eindstreep.

“Ik heb hier bijna geen woorden voor”, aldus Frijns na afloop van de race. “Het was een briljante race. De auto was ook briljant. De technische problemen van gisteren hebben we kunnen oplossen, waardoor ik vandaag direct vooraan kon meedoen. Het is natuurlijk fantastisch om te winnen.”