McLaren-CEO Zak Brown is van mening dat de nieuwe technische regels die dit seizoen zijn geïntroduceerd, hebben gewerkt. Er was volgens hem sprake van ‘erg spannende races’, ook al domineerde Max Verstappen dit seizoen.

De nieuwe technische regels moesten de gevechten op de baan een stuk interessanter maken. Door de mindere vuile lucht die de bolides genereren kunnen coureurs andere auto’s makkelijker volgen, met als gevolg meer kansen op een inhaalactie.

Lees ook: Hoe de transfer van Vasseur een rol speelde in eerder vertrek Seidl bij McLaren

De onderlinge verschillen waren soms nog groot, maar volgens McLaren-CEO Zak Brown hebben de regels gewerkt zoals verwacht. “Het lijkt er zeker op dat het racen beter is geworden”, wordt Brown geciteerd door Motorsport-Total.com. “Ik denk dat iedereen zich zorgen maakte dat de auto’s er hetzelfde uit zouden zien, maar dat is niet het geval. Er zijn veel verschillende concepten.”

Brown benadrukt dat nieuwe regels ‘altijd verfijnd’ moeten worden, maar tot nu toe is hij tevreden met wat hij heeft gezien. “We hebben het vrij goed gedaan en de races waren erg spannend”, oordeelt de Amerikaan.

Lees ook: Brundle: ‘Vertrek Seidl slecht nieuws voor McLaren en Norris’

Dat Max Verstappen uiteindelijk vijftien van de 22 races won, doet daar volgens Brown niets aan af. “Ondanks Max’ dominantie krijg je niet het gevoel dat het een saai seizoen is geweest, ook al lijken de resultaten op papier nogal saai. Maar ik denk dat alle races erg spannend waren”, aldus de McLaren-CEO.