McLaren-CEO Zak Brown stelt dat de band met Daniel Ricciardo ‘nog nooit zo goed is geweest’. Hij doet die uitspraak nadat hij eerder nog zijn onvrede uitte over de prestaties van de Australische coureur.

Brown zei in aanloop naar de Grand Prix van Monaco dat de prestaties van Ricciardo ‘niet aan de verwachtingen’ voldeden. Daar was de Australiër het ook mee eens, al zorgden deze uitspraken wel voor wat twijfels over de toekomst van Ricciardo bij McLaren. Hij heeft een contract tot en met 2023 en wil die ook uitzitten.

Of de opmerkingen de band tussen de McLaren-CEO en Ricciardo hebben verslechterd? “Nee, helemaal niet”, benadrukt Brown. “We hebben een geweldige relatie en zijn een paar weken geleden nog uit eten geweest in Londen. We kunnen goed met elkaar lachen en genieten ervan om samen te racen, dus de relatie met Daniel is nog nooit zo goed geweest.”

Lees ook: Ricciardo blijft ‘volledig toegewijd’ aan McLaren: ‘Heb volledige steun van team’

Die band is dus goed, al blijft het dan toch de vraag waarom Brown besloot om deze opmerkingen zo publiekelijk bij Sky Sports te doen. “Ik kreeg een vraag en gaf een eerlijk antwoord”, legt Brown uit. “Volgens mij zei Daniel hetzelfde: we zijn hier om meer naar voren te komen. We hebben enkele geweldige weekenden gehad, zoals Monza, maar ook wat tegenvallende weekenden.”

Dat komt mede door de auto, die volgens Brown beter moet. “We hebben onze coureurs nog niet de auto gegeven die ze in staat stelt om regelmatig vooraan te rijden, dat moeten we nog regelen. We hebben een geweldige band en ik gaf gewoon een eerlijk antwoord over de gang van zaken. Het kan beter, maar we werken hard om ervoor te zorgen dat het in de toekomst beter gaat”, besluit Brown.