*

Brown wil Alonso nog vijf jaar bij McLaren houden

Daan de Geus

Daan de Geus

29 maart 2017 09:07

Brown wil Alonso nog vijf jaar bij McLaren houden
Racepictures

Fernando Alonso heeft volgens McLaren-directeur Zak Brown nog zeker vijf goede jaren voor zich, en Brown zou graag zien dat hij die bij McLaren doorbrengt.

“Fernando is nog altijd zeer gemotiveerd en steekt nog altijd in topvorm, dus als hij wil kan hij nog vijf jaar mee”, zegt Brown in Marca over de 35-jarige Alonso, wiens McLaren-contract eind 2017 afloopt.

McLaren gaat, met motorpartner Honda, door een moeilijke periode en sinds Alonso in 2015 bij het team uit Woking terugkeerde, zijn zeges en podiumplekken buiten bereik gebleven.

Geruchten over de toekomst van Alonso doen dan ook volop de ronde. Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber – een goede vriend van Alonso – sluit zelfs niet uit dat Alonso tijdens dit jaar al stopt.

Brown laat op zijn beurt echter weten er heel erg op gebrand te zijn Alonso bij het team te houden en gelooft ook dat dit mogelijk is: “Als we hem een goede auto kunnen geven, geloof ik dat hij blijft.”

Dat Alonso zich openlijk kritisch heeft uitgelaten over de problemen bij McLaren Honda, deert Brown daarbij niet. “Hij zegt wat hij zegt omdat dat de feiten zijn. Niemand wil liever winnen dan Fernando.”

Brown lijkt klaar om de onderhandelingen met Alonso te openen.