De Formule 1 deelt al sinds 2019 een bonuspunt uit voor de snelste ronde en daar kan volgens ex-coureur Martin Brundle dit seizoen wel eens fel om gevochten worden, nu de de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zo spannend beloofd te worden.

Eén punt scheidt kampioenschapsleider Hamilton momenteel van achtervolger Verstappen. Eén punt dat hij dankt aan het rijden van de snelste ronde in de Grand Prix van Imola van afgelopen weekend. Verder hebben Verstappen en Hamilton immers allebei één overwinning en één tweede plek behaald.

Podcast: ‘Hamilton onthoudt dat zetje van Verstappen, die komt nog een keer terug’

“Dit gevecht tussen Hamilton en Verstappen gaat het hele seizoen duren”, voorspelt Brundle in zijn column voor Sky Sports F1. Hij haalt daarin ook aan dat de strijd om de snelste ronde en het bijbehorende bonuspunt wel eens een rol kan spelen. “Er zijn immers nog meer dan twintig punten te verdienen door de snelste ronde te rijden.”

Met pas twee races achter de rug, staan er namelijk nog 21 op het programma. “Momenteel ligt Hamilton één punt voor dankzij zijn snelste ronde op Imola”, stipt Brundle aan. “En als je er ‘netto’ naar kijkt was dat in het WK twee punten waard. Lewis pakte de snelste ronde immers af van Max. Dat laat wel zien hoe close de titelstrijd kan worden.”

Volgens Brundle stond het na de door zijn landgenoot gewonnen seizoensopener in Bahrein ‘1-0 voor Hamilton’, maar heeft Verstappen er 1-1 van gemaakt. De Sky Sports-commentator verwacht dat de twee elkaar ook naar een steeds hoger niveau stuwen, ‘omdat er in zo’n titelstrijd een geweldige focus van de coureurs en teams wordt verwacht’.

Lees ook: F1-topman Brawn: ‘Dit kan een gouden jaar worden’