Sébastien Buemi heeft vrede met de vijftiende plaats die hij in de kwalificatie heeft behaald, al baalt hij er van dat hij twee plaatsen verder vooraan had kunnen staan als hij een fractie sneller was geweest.

“Mijn snelste ronde was best goed, maar ik ben een beetje teleurgesteld dat een halve tiende van een seconde me twee posities heeft gekost”, zegt de Zwitser, die met zijn 1:15.334 dus erg dicht in de buurt zat van de tijden van de nummers dertien en veertien, Kamui Kobayashi en Adrian Sutil.

“We staan echter min of meer waar we verwacht hadden te staan, en dat is in de buurt van de Saubers en het team van Williams. Het is daarom ook goed dat we nog een tweede run hebben gedaan in Q2, want anders was ik vast verder naar achteren geëindigd.”

“Het tempo dat we in de race kunnen rijden is in mijn ogen overigens beter dan de vorm die we vandaag hebben laten zien, dus we moeten nog maar afwachten wat er morgen gebeurt”, besluit Buemi.

De teamgenoot van Buemi, Jaime Alguersuari, kende een mindere kwalificatie. De Spanjaard zette een achttiende tijd neer en was dus direct na Q1 al klaar.

In zijn terugblik op de kwalificatie klaagt Alguersuari over problemen tijdens het aanremmen van de bochten: “Dat heeft me uiteindelijk buiten Q2 gehouden en dat is jammer, want de auto was duidelijk goed genoeg was voor de vijftiende plaats”, weet hij.

“Ik geloof nog steeds dat we hier een goede race kunnen hebben, al moeten we dan als team wel lering trekken uit wat er vandaag misging”, rondt hij af.