Een klein foutje betekende een vroeg einde voor Sébastien Buemi van een dag, die ook al later was begonnen door problemen met het circuit. Toch blijft de Zwitser optimtisch voor zijn vijftigste Grand Prix.

“Ik was bezig met een snelle ronde toen ik een klein foutje maakte bij het uitkomen van de laatste chicane en de muur toucheerde”, verklaart Buemi. “De auto doet het niet slecht hier en we hebben al vaker laten zien dat ook als het niet loopt op vrijdag, we toch een goede race kunnen hebben.”

Teamgenoot Jaime Alguersuari verging het beter. De Spanjaard eindigde de dag op de elfde plaats. “Ik ben blij weer in Singapore te zijn”, zegt hij. “Ik vind het een leuk circuit en de sfeer eromheen is heel speciaal.

“Op de eerste dag is er altijd weinig grip, waardoor ik me nog niet helemaal op mijn gemak voelde”, vervolgt Alguersuari. “Dit jaar leek het nog erger dan vorig jaar. Daarentegen zijn er minder hobbels. Ik ging wel erg agressief over de kerbs, waardoor het team me uit voorzorg eerder naar binnen riep.”