*

Buemi: ‘Monaco bijna geen stratencircuit meer’

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

26 mei 2011 16:55

Buemi: ‘Monaco bijna geen stratencircuit meer’
Formule1

Dankzij de nieuwe asfaltlaag in de straten van Monaco kun je het circuit in het prinsdom nauwelijks meer een stratencircuit noemen, vindt Sébastien Buemi. Toch heeft hij vandaag genoten van het nauwe parcours.

De Zwitser reed in de eerste sessie de twaalfde tijd en eindigde ’s middags als veertiende. “Dit is een fantastisch circuit met een geweldige sfeer”, vindt de coureur van Scuderia Toro Rosso. “Ik rij hier graag, ook al is het een veeleisend circuit. Dit jaar ligt er op de meeste plaatsen nieuw asfalt en daarom is het bijna geen stratencircuit meer. Het asfalt is erg goed.”

 

“Technisch gezien was dit een goede eerste dag. We hebben een extra dag om de informatie te analyseren. Dat kunnen we goed gebruiken. We hebben al een goed beeld van het gedrag van de Pirelli’s. De superzachte band is een stuk sneller en kunnen we in de kwalificatie, maar ook in delen van de race goed gebruiken. Zo erg slijten ze namelijk niet. Tegen het einde van de sessie raakte ik in Tabac met de achterkant van de auto even de vangrail. Daardoor raakte de achterophanging een beetje beschadigd.”

Ook Jaime Alguersuari genoot van de straten van Monaco. Hij reed alleen in de tweede sessie en noteerde daarin de zeventiende tijd. ’s Ochtends stond hij zijn wagen af aan Daniel Ricciardo. “Ik geniet van de uitdaging die een stratencircuit biedt”, aldus de Spanjaard. “Het was een nuttige middagtraining. Nu moeten we alle details bestuderen.”

“Ik ben niet veel dingen wijzer geworden over de bandenslijtage. Mijn eerste reactie is dat ik positief ben over mijn lange runs. We moeten op dit moment meer vertrouwen krijgen in de auto. Sinds Spanje heb ik geen goed gevoel over de remmen en de achterkant breekt vaak uit. Daar moeten we aan werken. Dat gaat goedkomen, want we weten wat we moeten doen.”

Gerelateerd