Sébastien Buemi startte in Monaco als zestiende, maar wist dankzij het chaotische verloop van de wedstrijd toch nog een puntje mee te pakken. Mede dankzij teamgenoot Jaime Alguersuari.

De Spaanse Toro Rosso-coureur was namelijk betrokken bij het ongeluk dat zorgde voor een rode vlag. Meerdere coureurs vielen daarom uit en Buemi pakte als gevolg het laatste puntje, door als tiende in Monaco te eindigen.

“Ik startte als zestiende en eindigde na een moeilijke race op de tiende plaats”, aldus Buemi. “We mogen blij zijn met onze racesnelheid. Mijn rondetijden waren in orde. Het is bevredigend als je een punt meeneemt na de zwaarste race van het jaar, ook omdat de kwalificatie slecht verliep. Ik kijk uit naar de race in Canada: vorig jaar eindigde ik daar als achtste.”

Alguersuari meent dat hij niets kan doen aan zijn aanrijding met Lewis Hamilton. “Ik zat de hele tijd in het verkeer. Dat is normaal hier. Ik kon niet het maximale uit de banden halen. Het was heel moeilijk, zo niet onmogelijk om in te halen, dus veel kon ik niet veranderen: ik startte in het achterveld.”

“In de slotfase haalde ik Nick Heidfeld in, maar Adrian Sutil had een probleem met een van zijn banden. Hierdoor moest Hamilton plotseling remmen. Ik remde natuurlijk ook gelijk zo hard mogelijk, maar het was al te laat. Ik kon niet stoppen en raakte hem. Teleurstellend, maar onze racesnelheid is goed dus hopelijk gaat het in Montréal beter.”