*

Buemi sluit terugkeer bij achterhoedeteam uit

Daan de Geus

Daan de Geus

10 augustus 2012 16:22

Buemi sluit terugkeer bij achterhoedeteam uit
Formule1

Red Bull-testrijder Sébastien Buemi wil volgend jaar graag weer op zondag op de grid staan, zolang dat maar niet achteraan is. In een rentree bij een achterhoedeteam heeft hij namelijk geen zin.

Buemi reed van 2009 t/m 2011 voor Toro Rosso, maar staat nu als testcoureur van zowel dat team als Red Bull weer aan de zijlijn, omdat Red Bull vond dat de Zwitser niet genoeg had laten zien bij opleidingsteam Toro Rosso en het andere talenten nu een kans wil geven.

Uiteraard jaagt Buemi na zijn degradatie wel weer op een racezitje. In gesprek met het Zwitserse 20 Minuten laat de coureur dan ook weten graag weer te willen racen en ‘goede mogelijkheden’ te hebben voor volgend jaar, al wil hij niet prijsgeven met welke teams hij om de tafel zit.

Wat Buemi aan de andere kant wel overduidelijk maakt, is dat hij niet van plan is bij een achterhoedeteam te tekenen. “Ik wil natuurlijk graag weer Grands Prix rijden, maar de teams achteraan het veld komen echt teveel te kort op de rest en dat is niet leuk. Als je na vijftien rondjes al op een ronde achterstand ligt, doe je eigenlijk niet echt mee en rij je de rest alleen maar in de weg.”

Buemi heeft dit jaar naast zijn testwerkzaamheden voor Red Bull overigens ook nog een ‘bijbaantje’ als fabrieksrijder voor Toyota in de langeafstandsracerij. Hoewel dat hem prima bevalt, moet hij toch toegeven dat het besturen van prototypes niet hetzelfde is als racen in de Formule 1: “De auto’s zijn langzamer. Op het rechte stuk scheelt het niet veel, maar in de bochten wel. Daarnaast rij je in een endurance race vaak niet op de limiet en dat maakt het rijden makkelijker.”

Lees meer over

Buemi