Geen punten voor Scuderia Toro Rosso dit weekend. Sébastien Buemi eindigde in Barcelona als veertiende, en Jaime Alguersuari finishte in zijn thuisrace slechts als zestiende.

Toro Rosso kon geen vuist vormen tegen de concurrentie en het pakken van punten was daarom uitgesloten. Voor Buemi is er in ieder geval een ding duidelijk: zijn team is iets te langzaam. “Ik startte heel goed, haalde Massa, Button en Maldonado in, maar verloor die plaatsen ook weer omdat Massa en Button sneller waren.”

 

“Mijn racesnelheid was goed. Ik had echter pech toen ik op een ronde werd gezet: het kostte mij veel tijd. Ook onze strategie was niet goed en we zijn gewoon over het algemeen iets langzamer dan Force India en Sauber. Zij hebben ons eerlijk verslagen.”

Alguersuari hoopt dat zijn banden in het vervolg minder snel slijten. “Dit was geen goede race. Ik heb het maximale eruit gehaald, pushte elke ronde en hield rekening met mijn banden. Na twaalf rondjes waren mijn banden versleten en werd het duidelijk dat ik vier keer moest stoppen.”

“Wat rondetijden betreft was deze race iets positiever dan de Turkse GP. We moeten veel beter omspringen met de bandenslijtage. Er is nog veel werk te doen als we punten willen pakken.”