Jenson Button verwacht niet dat teamgenoot Lewis Hamilton zich na zijn uitvalbeurt in Singapore nog kan mengen in de titelstrijd. De wereldkampioen van 2009 stelt dat alleen Sebastian Vettel nog een reële kans heeft om Fernando Alonso te achterhalen.

Vettel heeft nog zes races te gaan om het gat van 29 punten te dichten. Kimi Räikkönen kijkt tegen een achterstand van 45 punten aan en Hamilton moet nog 52 punten goedmaken. Buttons teambaas, Martin Whitmarsh, zei gisteren nog dat Hamilton in ieder geval alle races moet finishen als hij überhaubt nog een kans wil maken op zijn tweede titel.

Button verwacht niet dat zijn teamgenoot aan het einde van dit seizoen tweevoudig wereldkampioen is. “Alleen Vettel staat er goed voor om Alonso te achterhalen. Hij staat 29 punten achter en dat gat wordt steeds kleiner”, zegt Button tegen de website van de BBC. “Zij maken uit wie er kampioen wordt. Er zijn natuurlijk nog wel coureurs die van ver kunnen komen. Niemand van dat groepje geeft het natuurlijk op.”

Button maakt ook nog kans op de titel. Hij moet 75 punten inlopen op Alonso en zal dus snel weer moeten winnen om zijn titelkansen in leven te houden. De race in Monza was een flinke domper voor Button. “Het geeft aan hoe één race zo’n enorm verschil kan maken. Fernando had pech in België, Lewis in België én Singapore en Sebastian in Monza.”

“Net als ik. Je kunt een gat niet dichten als je niet op regelmatige basis veel punten pakt.”