Volgens Jenson Button heeft de aankomende Grand Prix van Canada alle ingrediënten om een klassieker te worden. Zijn eigen kansen schat hij hoog in.

Button verwacht zijn McLaren MP4-25 goed uit de voeten kan op het Circuit Gilles Villeneuve. “Het heeft een paar langzame bochten en lange rechte stukken. Met de combinatie van een Mercedes-Benz motor en ons aerodynamische pakket moeten we zowel in de kwalificatie als de race goed kunnen presteren.”

De Brit is blij dat Montreal na een jaar afwezigheid weer op de kalender staat. “Iedereen in de Formule 1 houdt van de stad, de mensen en het circuit”, aldus Button. “Het is een heel snel circuit, waar zelfs het kleinste foutje genadeloos wordt afgestraft. Daardoor is het altijd een onvoorspelbare race.”

Ook Lewis Hamilton kan niet wachten terug te keren naar de plaats waar hij in 2007 zijn eerste Grand Prix-overwinning behaalde. “Het is een fantastische stad. De inwoners van Montreal ontvangen de Formule 1 met open armen en steunen de coureurs en teams met veel enthousiasme.”

Hamilton won in Turkije voor de twaalfde maal een Grand Prix, maar bewaart nog altijd speciale herinneringen aan zijn eerste zege. “Pole position, een absurd aantal neutralisaties, de onzekerheid in de slotrondes en dan uiteindelijk het moment dat ik als eerste over de finish reed. Een gevoel van opwinding en opluchting.”