Jenson Button geniet van zijn tijd buiten de Formule 1, maar terugkeren voor een one-off in Monaco is een droom, zegt de Engelsman.

Button vervangt in Monaco Fernando Alonso bij McLaren, het team waar de 37-jarige Button – die officieel met sabbatical is – nog altijd aan verbonden is. “Toen de kans zich aandiende om in Monaco te racen, moest ik die wel aangrijpen”, vertelt Button aan Sky Sports F1.

De wereldkampioen van 2009 geniet van zijn leven buiten de Formule 1, benadrukt hij. “Ik wil geen heel seizoen racen. Ik heb mijn tijd in de sport wat dat betreft wel gehad. Ik heb absoluut genoten van het grootste deel van mijn carrière, maar het was tijd voor een break.”

“Om echter terug te mogen komen om de Grand Prix van Monaco te doen, de meest glamoureuze race op de kalender, als een one-off? Dat is de droom voor een coureur. Zoiets brengt het enthousiasme en de spanning helemaal terug.”

Sinds Button met sabbatical is gegaan, zijn de Formule 1-bolides flink veranderd door de nieuwe 2017-regels. Hij heeft sindsdien niet getest, maar bereidt zich in de simulator voor op zijn comeback.

“Er valt veel nieuws te leren, maar als je in de simulator springt, heb je het na een rondje of vijf wel weer te pakken”, vertelt de veteraan, die 305 Grands Prix achter zijn naam heeft staan.

“Ik kan de auto nog steeds een bocht om sturen en weet nog hoe je moet schakelen, remmen en het gaspedaal met beleid moet intrappen. Dat vergeet je nooit.”

Button finishte in 2016 als negende in Monaco. Hij won de race in 2009.