Jenson Button heeft zojuist de media te woord gestaan naar aanleiding van de
gewapende overval van gisteravond. “Het was zo onwerkelijk.”

Op de terugweg van het circuit werd de auto van de McLaren-coureur, met daarin Button, zijn vader John, en zijn fysiotherapeut en manager belaagd door een aantal gewapende overvallers.

Button: “Zoals altijd liet onze chauffeur ruimte bij het stoplicht. Dat is een vaste procedure, voor het geval je weg moet kunnen rijden. We zagen wel een groepje jongens staan, maar die leken in eerste instantie geen bedreiging te vormen. Tot één van hen in zijn broekzak greep en een geweer trok.”

De chauffeur wist niet hoe snel hij weg moest komen. “Er was weinig ruimte, waardoor ik even vreesde dat het hem niet zou lukken. We hebben zes andere auto’s geraakt, maar konden gelukkig weg komen. Het is zo onwerkelijk wat er gebeurd is”, zegt hij terwijl de opluchting door zijn stem klinkt.

“Je hoort elk jaar weer van die incidenten en daar schrik je van, maar het is zo anders als je het zelf opeens overkomt. Ook al zag ik dat pistool, ik kon niet geloven dat het ons zou overkomen. We reden in een Mercedes B-klasse, daar is niks flashy of bijzonders aan. Hoe dan ook, ik ben opgelucht dat we er zo goed mee zijn weg gekomen.”