Als er voor 2015 geen competitief racezitje in de Formule 1 meer inzit voor Jenson Button, dan is een overstap naar het WEC niet uitgesloten voor de Engelsman. Dat vertelt zijn manager Richard Goddard.

In gesprek met de BBC maakt Goddard duidelijk dat een langer verblijf in de Formule 1 Buttons voorkeur heeft: “Maar alleen als er een zitje voor hem is bij een topteam”, zo houdt de manager van de 34-jarige wereldkampioen van 2009 een belangrijke slag om de arm.

Buttons huidige werkgever, McLaren, twijfelt nog over welke coureurs het in 2015 in haar auto’s wil zetten. “Het is wel duidelijk dat zij er nog niet uit zijn wat ze willen”, beaamt Goddard, doelend op het team dat naar verluidt naar de diensten van de huidige Ferrari-coureur Fernando Alonso hengelt.

Als McLaren erin slaagt de bij Ferrari vertrekkende Alonso te strikken, is er of voor Button of voor zijn teamgenoot Kevin Magnussen geen plek meer bij de formatie uit Woking, hetgeen nu dan ook betekent dat Goddard en Button ‘open staan voor gesprekken met iedereen’.

Goddard geeft daarbij verder aan dat dit ook geldt voor renstallen buiten de koningsklasse: “Want als er geen zitje bij een competitief Formule 1-team te vinden is voor Jenson, dan kijken we verder. Hij is namelijk te goed om achteraan het veld te bungelen.”

“Jenson is bovendien ook te competitief ingesteld om dat te doen”, weet Goddard, die zelf geen namen van teams of klassen noemt, maar wel erkent dat het World Endurance Championship ‘in de lift zit en een zeer mooie en serieuze klasse is’.

Volgens bronnen van de BBC hebben Button en Goddard al gesprekken gevoerd met Porsche – de fabrikant waar onder meer oud-Formule 1-coureur Mark Webber al voor uitkomt in de LMP1-klasse van het WEC – maar Goddard bevestigt noch ontkent dat gerucht.

Button is overigens niet de enige Formule 1-coureur die door de BBC voor 2015 met deelname in het WEC met Porsche in verband is gebracht. Ook Force India’s Nico Hülkenberg zou bij Porsche op het lijstje staan, ondanks dat hijzelf heeft verklaard dat er in 2015 ‘niets gaat veranderen’ voor hem.